SMAKEN AV DANEBU
Danebu Kongsgaard er et fjellhotell i Valdres med en historie som strekker seg tilbake til 1950. I 2020 bestemte de seg for å lage en serie av lokale matvareprodukter hvor jeg ble spurt om å designe emballasje for produktserien. Det var viktig at designet stod i tråd med Danebu sin visuelle identitet og verdier. Emballasjen skulle også være kosteffektiv å produsere, samt mulig for de ansatte å pakke produktene på hotellet.
EMBALLASJEDESIGN
Kunde // Danebu Kongsgaard
Min rolle // Individuelt prosjekt
Visuell Identitet // We Oslo
Produktbilder // Meg
År // 2020

OPPDRAGET & PRODUKTSERIEN
I første omgang fikk jeg i oppdrag å designe emballasje for 14 produkter. Jeg fikk også ansvar for å finne emballasje materiale, kontakte leverandører og trykkeri og finne den mest kosteffektive løsningen uten at det skulle gå på bekostning av det estetiske.

PROSESS
Første del av innsiktsfasen hadde jeg møte med dagligleder og kokken hvor jeg satte meg godt inn i Danebu sin merkevarestrategi, visuelle identitet og målgruppe. Det var viktig for meg å få en god forståelse for deres behov og ønsker. Vi ble enig om at etiketter ville være den mest kosteffektive løsningen å starte med. Videre kontaktet jeg potensielle leverandører for materiale, emballasje og trykk.

AUTENTISK DESIGNSYSTEM
Da jeg hadde funnet materiale lagde jeg skisser av etikettene som jeg presenterte til kunden. Deretter etablerte jeg et designsystem basert på den visuelle identiteten designet av We Oslo. Jeg utviklet et ærlig og autentisk designsystem hvor informasjon om kvalitet og opprinnelse er presentert foran på produktene som en del av det visuelle uttrykket. Jeg foreslo også «Smaken av Danebu» som et konsept navn, da kundene får med seg smaken av Danebu hjem.

TRYKK OG FERDIGSTILLING
Videre hadde jeg tett oppfølging med trykkeri hvor jeg fikk test-printet designet og fargene på ulike papirtyper. Vi gikk til slutt for et 285 gsm fineart papir med bølgete preg som reflekterer produktets kvalitet. Gjennom prosessen hadde jeg også god dialog med daglig leder og kjøkkenet for å sikre et vellykket resultat. (Høyre: Dagelig leder, venstre: meg)









